Vabilo na pohod po Šmarški farni poti

Okt 22, 2018

Planinci, pohodniki.

Če radi hodite in ste radi v naravi v prijetni družbi, pridite v soboto, 27. oktobra ob 7 h pred cerkev v Šmartnu. Prehodili bomo ŠMARŠKO FARNO POT v celoti (28,6 km), torej je nezahtevne hoje za cca 7 ur, skupaj s počitki in ogledi cerkva pa lahko računamo, da se bomo vrnili v Šmartno med 17 in 18 uro. Bodite temu primerno opremljeni tudi glede na vremensko napoved in seveda dolžino poti.

Videli bomo šmarško faro v pisanih jesenskih barvah, saj pot poteka mimo vseh cerkvic v fari: Šmartno, sv.Jurij, sv. Barbara, sv. Filip in Jakob, sv Magdalena, sv. Andrej, sv. Tomaž in Homec.

Kdor ne utegne ali ne more prehodit celotne poti, jo lahko poljubno skrajša.

Informacije: Vanč Hartman, 031 609 831

Vabijo šmarški planinci in PD Slovenj Gradec

Vabljeni!

Pridružite se nam

Vabimo vas, da si ogledate seznam prihajajočih pohodov in dogodkov in se nam pridružite. 

Energetsko sanacijo planinske koče pod Kremžarjevim vrhom sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

O nas

Planinsko društvo Slovenj Gradec ima bogato in dolgoletno tradicijo. Leta 1919 je bil pod okriljem matice v Ljubljani 28 podružnic, ki se jim je pridružila 29 – Slovenjegraška. V planinskem društvu Slovenj Gradec aktivno deluje gospodarska komisija, ki skrbi za   koci: »Koca pod Kremžarjevim vrhom« in »Grmovškov dom pod Veliko Kopo«. Z veliko truda in požrtvovalnega dela  planincev se vzdržujeta in obnavljata koci.