Vabilo na pohod po Šmarški farni poti

Okt 22, 2018

Planinci, pohodniki.

Če radi hodite in ste radi v naravi v prijetni družbi, pridite v soboto, 27. oktobra ob 7 h pred cerkev v Šmartnu. Prehodili bomo ŠMARŠKO FARNO POT v celoti (28,6 km), torej je nezahtevne hoje za cca 7 ur, skupaj s počitki in ogledi cerkva pa lahko računamo, da se bomo vrnili v Šmartno med 17 in 18 uro. Bodite temu primerno opremljeni tudi glede na vremensko napoved in seveda dolžino poti.

Videli bomo šmarško faro v pisanih jesenskih barvah, saj pot poteka mimo vseh cerkvic v fari: Šmartno, sv.Jurij, sv. Barbara, sv. Filip in Jakob, sv Magdalena, sv. Andrej, sv. Tomaž in Homec.

Kdor ne utegne ali ne more prehodit celotne poti, jo lahko poljubno skrajša.

Informacije: Vanč Hartman, 031 609 831

Vabijo šmarški planinci in PD Slovenj Gradec

Vabljeni!

Pridružite se nam

Vabimo vas, da si ogledate seznam prihajajočih pohodov in dogodkov in se nam pridružite. 

O nas

Planinsko društvo Slovenj Gradec ima bogato in dolgoletno tradicijo. Leta 1919 je bil pod okriljem matice v Ljubljani 28 podružnic, ki se jim je pridružila 29 – Slovenjegraška. V planinskem društvu Slovenj Gradec aktivno deluje gospodarska komisija, ki skrbi za   koci: »Koca pod Kremžarjevim vrhom« in »Grmovškov dom pod Veliko Kopo«. Z veliko truda in požrtvovalnega dela  planincev se vzdržujeta in obnavljata koci.