Vabilo na kolesarsko turo po Pohorju

Sep 19, 2019

PD Slovenj Gradec vas vabi na kolesarsko turo po Pohorju, ki bo v nedeljo, 22.9.2019.
Zbrali se bomo v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, natančneje na igrišču pred osnovno šolo. Pot nas bo vodila po Mislinjski dolini do Dovž, kjer se bomo pričeli vzpenjati do Pastirskega stola od tam pa do Ribniške koče. Spustili se bomo do Pesnika od tam pa ponovno vzpon do Grmovškovega doma na Kopah ter od tam spust v dolino.

Osnovni podatki o turi
Območje: Koroška
Kdaj in kje: 22.9.2019 ob 9.h na igrišču pred osnovno šolo Šmartno (možnost parkiranja)
Informacije/ Vodnik: Simon Pogorelčnik, (obvezne prijave na tel.: 070 820 337)
Težavnost: Srednje zahtevna tura. Večinoma poteka po utrjenih cestah, nekaj pa tudi po asfaltu. Primerna je za gorskega kolesarja z dobro kondicijo. Primerna je tudi za treking kolesa z grobimi gumami. Zahtevnost vzpona V3, zahtevnost spusta S3.
Višinska razlika: cca 1200 vm vzpona
Trajanje/dolžina: cca 51km (3-4 ure)
Oprema / dokumenti: Gorsko ali treking kolo, kolesarska čelada (obvezna), rezervna zračnica in orodje, malica, izotonični napitki. Osebni dokument.
Prijave in informacije: Simon (tel.: 070 820 337), TK vodnik

Pridružite se nam

Vabimo vas, da si ogledate seznam prihajajočih pohodov in dogodkov in se nam pridružite. 

Energetsko sanacijo planinske koče pod Kremžarjevim vrhom sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

O nas

Planinsko društvo Slovenj Gradec ima bogato in dolgoletno tradicijo. Leta 1919 je bil pod okriljem matice v Ljubljani 28 podružnic, ki se jim je pridružila 29 – Slovenjegraška. V planinskem društvu Slovenj Gradec aktivno deluje gospodarska komisija, ki skrbi za   koci: »Koca pod Kremžarjevim vrhom« in »Grmovškov dom pod Veliko Kopo«. Z veliko truda in požrtvovalnega dela  planincev se vzdržujeta in obnavljata koci.