RAZPIS IN PRIJAVE NA ZIMSKI TABOR PD SLOVENJ GRADEC – ZIMOVANJE 2023

Feb 18, 2023

Zimski tabor bo potekal od 3. 3. 2023 do 5. 3. 2023 na koči pod Kremžarjevim vrhom.

Zimovanje je namenjeno mladim planincem med 10 in 15 letom starosti, ki si želijo pridobiti več praktičnega znanja in izkušenj pohodništva v zimskih razmerah.

Tema zimovanja je praktično spoznavanje in uporaba tehnične opreme, orientacija, reševanje in ukrepanje v snežnih plazovih, spoznavanje nevarnosti v gorah, izgradnja bivaka, poškodbe in prva pomoč v zimskih razmerah na poučen in družaben način.

Zimovanje bodo vodili izkušeni vodniki z licenco Planinske zveze Slovenije, mentorji usposabljanj, člani PD Slovenj Gradec, varuhi gorske narave, gorski stražarji in gorski reševalci.

Rok prijave: do 28.2.2023.
Naslov za prijave: info@pdsg.si.
Število prostih mest je omejeno (15).

Prednost imajo člani PD Slovenj Gradec, otroci članov PD Slovenj Gradec in udeleženci predhodnih letnih taborov PD Slovenj Gradec.

Več informacij dobite na info@pdsg.si ali osebno pri vodstvu zimskega tabora na tel. št.:
Primož AREH (041 657 686), vodnik z licenco PZS, inštruktor planinske vzgoje PZS,
Tanja SLATINEK (051 321 003), vodnica z licenco PZS, varuhinja gorske narave PZS, gorska stražarka PZS,
Manica Tretjak (041 293 792), vodja Odseka VGN pri PD Slovenj Gradec.

Pridružite se nam

Vabimo vas, da si ogledate seznam prihajajočih pohodov in dogodkov in se nam pridružite. 

Energetsko sanacijo planinske koče pod Kremžarjevim vrhom sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

O nas

Planinsko društvo Slovenj Gradec ima bogato in dolgoletno tradicijo. Leta 1919 je bil pod okriljem matice v Ljubljani 28 podružnic, ki se jim je pridružila 29 – Slovenjegraška. V planinskem društvu Slovenj Gradec aktivno deluje gospodarska komisija, ki skrbi za   koci: »Koca pod Kremžarjevim vrhom« in »Grmovškov dom pod Veliko Kopo«. Z veliko truda in požrtvovalnega dela  planincev se vzdržujeta in obnavljata koci.