Arihova peč

Mar 17, 2023

V nedeljo, 5. 3. 2023, je potekal že 45. spominski pohod na Arihovo peč. Pod vodstvom Vojkona se nas je ob lepem sončnem vremenu na pohod odpravilo 8 pohodnikov. Pot je letos potekala od Polanca do bunkerja, Ressmanove koče do Celovške koče nad Arihovo pečjo ter po isti poti nazaj.

Velik del poti smo hodili v družbi predsednika Planinskega društva Celovec Stefana Riegelnika, ki nam je veliko povedal o delovanju njihovega društva.

« of 12 »

Ob koncu pohoda smo še dobili diplome ter se okrepčali z klobaso in čajem.

Hvala tudi vozniku Mucnu za prijetno vožnjo.

Avtor:
Cola

Pridružite se nam

Vabimo vas, da si ogledate seznam prihajajočih pohodov in dogodkov in se nam pridružite. 

Energetsko sanacijo planinske koče pod Kremžarjevim vrhom sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

O nas

Planinsko društvo Slovenj Gradec ima bogato in dolgoletno tradicijo. Leta 1919 je bil pod okriljem matice v Ljubljani 28 podružnic, ki se jim je pridružila 29 – Slovenjegraška. V planinskem društvu Slovenj Gradec aktivno deluje gospodarska komisija, ki skrbi za   koci: »Koca pod Kremžarjevim vrhom« in »Grmovškov dom pod Veliko Kopo«. Z veliko truda in požrtvovalnega dela  planincev se vzdržujeta in obnavljata koci.