Vabimo vas na kolesarsko turo pod Košenjak

Sep 26, 2018

KDAJ?
sobota, 29.9.2018

VEČ INFO
Zbrali se bomo v Slovenj Gradcu, natančneje na kolesarski progi pri starem železniškem mostu. Pot nas bo vodila čez Ulbnikovo sedlo v Trbonje in naprej po Bistriškem jarku. Vzpeli se bomo na Pernice in po razgledni cesti zlagoma kolesarili do cerkve Sv. Urha ter naprej do planinskega doma pod Košenjakom (okrepčilo). Spust bo potekal po cesti do naselja Vič. Iz Dravograda pa se bomo spet dvignili na Cvitrško sedlo in naprej proti Sv. Ani ter v dolino.

Osnovni podatki o turi
Območje: Koroška
Kdaj in kje: 29.9.2018 ob 9h pri starem železniškem mostu v SG (možnost parkiranja)
Informacije/ Vodnik: Simon Pogorelčnik, (obvezne prijave na tel.: 070 820 337)
Težavnost: Srednje zahtevna tura. Večinoma poteka po utrjenih cestah, nekaj pa tudi po asfaltu. Primerna je za gorskega kolesarja z dobro kondicijo. Primerna je tudi za treking kolesa. Zahtevnost vzpona V3/V4, zahtevnost spusta S3.
Višinska razlika: cca 1720 vm vzpona
Trajanje/dolžina: cca 71 km (5-7 ur)
Oprema / dokumenti: Gorsko ali treking kolo, kolesarska čelada (obvezna), rezervna zračnica in orodje, malica, izotonični napitki. Osebni dokument.

Prijave in informacije Simon: (tel.: 070 820 337), TK vodnik

Več o turi: https://www.bikemap.net/en/r/4653561/

Pridružite se nam

Vabimo vas, da si ogledate seznam prihajajočih pohodov in dogodkov in se nam pridružite. 

Energetsko sanacijo planinske koče pod Kremžarjevim vrhom sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

O nas

Planinsko društvo Slovenj Gradec ima bogato in dolgoletno tradicijo. Leta 1919 je bil pod okriljem matice v Ljubljani 28 podružnic, ki se jim je pridružila 29 – Slovenjegraška. V planinskem društvu Slovenj Gradec aktivno deluje gospodarska komisija, ki skrbi za   koci: »Koca pod Kremžarjevim vrhom« in »Grmovškov dom pod Veliko Kopo«. Z veliko truda in požrtvovalnega dela  planincev se vzdržujeta in obnavljata koci.