Sedmera jezera

Avg 25, 2020

Letos smo namesto tradicionalnega pohoda na Triglav, organizirali enodnevni pohod do koče pri Triglavskih jezerih. V nedeljo ob 4:00 smo se zbrali pri Marčiču. Bilo nas je za en kombi in osebni avtomobil. Prvotno je bilo več prijav, vendar je nekatere odvrnilo nestabilno vreme, eden pa se je dva dni pred odhodom žal poškodoval.

Ker smo bili majhna in prilagodljiva skupina, smo prej določeno traso pohoda malce spremenili v krožno. Namesto pri Planini Blato smo štartali nedaleč od Kosijevega doma na Vogarju in preko Planine Vodični vrh prispeli na kočo na Planini pri Jezeru. Nadaljevali smo preko zanimivih planin Dedno polje in Ovčarije do prelaza Štapce, od koder smo imeli prekrasen razgled do našega končnega cilja koče pri Triglavskih jezerih. Pot nazaj preko Prodi, mimo idilične Planine Viševnik (Bregarjevo zavetišče) in preko razglednega vršaca Pršivec do našega kombija.

Hodili smo po manj obljudenih planinskih poti in obiskali nekaj osamljenih vršacev, ki pa so ravno tako ali še lepši, kot ostali znani vrhovi, ki so v teh dneh množično obiskani.

« of 15 »

Lepo je bilo, še več takšnih tur si želimo. Hvala vodnikom.

Avtor: Janez Senica

Pridružite se nam

Vabimo vas, da si ogledate seznam prihajajočih pohodov in dogodkov in se nam pridružite. 

Energetsko sanacijo planinske koče pod Kremžarjevim vrhom sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

O nas

Planinsko društvo Slovenj Gradec ima bogato in dolgoletno tradicijo. Leta 1919 je bil pod okriljem matice v Ljubljani 28 podružnic, ki se jim je pridružila 29 – Slovenjegraška. V planinskem društvu Slovenj Gradec aktivno deluje gospodarska komisija, ki skrbi za   koci: »Koca pod Kremžarjevim vrhom« in »Grmovškov dom pod Veliko Kopo«. Z veliko truda in požrtvovalnega dela  planincev se vzdržujeta in obnavljata koci.