Sedmera jezera

Poročilo

Letos smo namesto tradicionalnega pohoda na Triglav, organizirali enodnevni pohod do koče pri Triglavskih jezerih. V nedeljo ob 4:00 smo se zbrali pri Marčiču. Bilo nas je za en kombi in osebni avtomobil. Prvotno je bilo več prijav, vendar je nekatere odvrnilo nestabilno vreme, eden pa se je dva dni pred odhodom žal poškodoval.

Ker smo bili majhna in prilagodljiva skupina, smo prej določeno traso pohoda malce spremenili v krožno. Namesto pri Planini Blato smo štartali nedaleč od Kosijevega doma na Vogarju in preko Planine Vodični vrh prispeli na kočo na Planini pri Jezeru. Nadaljevali smo preko zanimivih planin Dedno polje in Ovčarije do prelaza Štapce, od koder smo imeli prekrasen razgled do našega končnega cilja koče pri Triglavskih jezerih. Pot nazaj preko Prodi, mimo idilične Planine Viševnik (Bregarjevo zavetišče) in preko razglednega vršaca Pršivec do našega kombija.

Hodili smo po manj obljudenih planinskih poti in obiskali nekaj osamljenih vršacev, ki pa so ravno tako ali še lepši, kot ostali znani vrhovi, ki so v teh dneh množično obiskani.

« of 15 »

Lepo je bilo, še več takšnih tur si želimo. Hvala vodnikom.

Avtor: Janez Senica

Nazaj
Vabilo na pohod na Sedmera jezera
Naprej
Vabilo na pohod na Kleine Pal (Pal Picolo)

Plan izletov 2021