Planinci PD Slovenj Gradec na 10. Žolnirjevem pohodu ob Dnevu OZN

Poročilo

Mestna občina Slovenj Gradec vsako leto počasti dan Organizacije združenih narodov z mnogimi kulturnimi in športnimi prireditvami, saj Slovenj Gradec že 30 let nosi ime » mesto – glasnik miru Združenih narodov«.

Ob tej okrogli obletnici mesta in ob dnevu OZN smo planinci PD Slovenj Gradec v nedeljo, 20.10.2019 priredili že 10. Žolnirjev spominski pohod na Kočo pod Kremžarjevim vrhom.

Zbrali smo se na parkirišču bivšega Bellevuea na Legnu, se fotografirali in malo po 8. uri krenili na pot. Vodnika pohoda Stane Plevnik in Ivan Hartman Vanč sta izoblikovala kolono pohodnikov in jo usmerila na markirano planinsko pot proti Koči pod Kremžarjevim vrhom.

V kar nenavadno lepem in toplem jesenskem dnevu se je pohoda udeležilo 40 pohodnikov vseh starosti. V pravem planinskem in prijateljskem vzdušju smo našo dobro poznano pot prehodili vsi pohodniki.

Pohod ima svojo uradno društveno evidenco in za vpis v evidenčno knjigo je poskrbel Darko Matvos, za vnos v računalniško evidenco pa Alenka Matvos. Dva planinca sta bila tokrat prvič na pohodu. PD Slovenj Gradec vsakokrat vztrajnim pohodnikom podeli tudi kolajne za večkratno udeležbo. Tokrat je podelilo 4 bronaste kolajne za udeležbo na 4 pohodih, 5 srebrnih kolajn za udeležbo na 7 pohodih. Vseh dosedanjih 10 pohodov se je udeležilo devet pohodnikov. Vsi pohodniki so pod pokroviteljstvom SPOTUR-ja dobili spominske majice.

Za dobro oskrbo ob koncu pohoda sta v Koči pod Kremžarjevim vrhom poskrbela Tatjana in Duja Kordež. Posedeli smo na soncu pred kočo, se prijetno družili in uživali v razgledu na naše mesto. Pohodnike in utrinke pohoda je v fotografije ujel Stane Plevnik.

Tako smo planinci PD Slovenj Gradec s pohodom počastili na svoj način pomemben jubilej Mestne občine, ki že tri desetletja kot »mesto – glasnik miru Združenih narodov » aktivno deluje in gradi prepoznavnost ter ugled Slovenj Gradca doma in na tujem.

Pripravil :
Stane Plevnik
vodnik PD Slovenj Gradec

Nazaj
Vabilo na pohod po Šmarški farni poti
Naprej
Vabilo na pohod po poteh soške fronte

Plan izletov 2021