9. Žolnirjev pohod ob Dnevu OZN planincev PD Slovenj Gradec

Poročilo

Miru Žolnirju (1939 -2008) v spomin planinci PD Slovenj Gradec vsako leto pripravimo spominski pohod na Kočo pod Kremžarjevim vrhom. Pohod sovpada s praznovanji Dneva OZN v Mestni občini Slovenj Gradec. Koča pod Kremžarjevim vrhom  je bila Žolnirjeva najljubša planinska postojanka, ki je letos pohodnike pričakala tudi energetsko obnovljena in pripravljena na mrzle zimske dni.

V soboto, 20.10.2018, se je pohod začel ob 8. uri na parkirišču bivšega Bellevua na Pohorski cesti. Vodja pohoda je bil naš planinski vodnik Stane Plevnik, ki je skupino planincev in  utrinke s pohoda tudi fotografiral. Tega tradicionalnega pohoda se je udeležilo  45 pohodnikov.

Pohod ima svojo evidenco, za vpis v evidenčno knjigo je poskrbel Darko, za vnos v računalniško evidenco pa Alenka. Prvič se je pohoda udeležilo 11 pohodnikov, ki so se tako lahko spoznali  tudi z likom planinca, gornika, kronista Mira Žolnirja in z njegovim  poslanstvom ter delom v našem planinskem društvu. Evidentirali smo še pohodnika, ki je bil na pohodu 4x, 4 planinci so pohod  opravili 7x, kar 10 pohodnikov pa je bilo na vseh 9 pohodih. Za četrti in sedmi pohod so pohodniki dobili spominske kolajne, vsi pohodniki so dobili spominske majice, ki sta jih delili Sonja in Joca.

Za toplo kočo, pijačo in hrano sta tokrat poskrbela Ivi in Anca. Toplo in suho vreme je bilo primerno za prijeten planinski pohod.  Stane pa je kot izkušen planinski vodnik pohodnike pripeljal po markirani poti do Koče pod Kremžarjevim vrhom.

Pripravila:
Darko Matvos
Marjeta Škorja
PD Slovenj Gradec

Nazaj
Predlagajte pohod za leto 2019
Naprej
Energetska sanacija Koče pod Kremžarjevim vrhom

Plan izletov 2021