Pohod na Ojstrc (Obir)

Avg 14, 2020

V nedeljo 09.08.2020 smo imeli pohod Na Ojstrc. Vodniki smo bili Cola, Vanč in Milč. S pohodom smo začeli na sedlu Šajda (1069m), kjer je izredno lep pogled na Košuto. Nekaj časa smo šli po gozdni cesti, nato pa zavili desno ter nekajkrat prečili cesto, mimo Kocmunovega križa prišli na obsežne pašnike med Kravjim vrhom Ter Obirja. Po Pašnikih vodi izredno slikovita pot mimo Rainerjevega doma, ki so ga med II svetovno vojno požgali na na najvišji vrh Obirja Ojstrc (2139m). Po počitku smo se spustili do Kapelske koče, ter nato mimo Obirske planine prišli nazaj na sedlo Šajda. Po počitku smo se odpelali do kraja Suha, ter si ogledali še Podkanjski slap.

Pridružite se nam

Vabimo vas, da si ogledate seznam prihajajočih pohodov in dogodkov in se nam pridružite. 

Energetsko sanacijo planinske koče pod Kremžarjevim vrhom sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

O nas

Planinsko društvo Slovenj Gradec ima bogato in dolgoletno tradicijo. Leta 1919 je bil pod okriljem matice v Ljubljani 28 podružnic, ki se jim je pridružila 29 – Slovenjegraška. V planinskem društvu Slovenj Gradec aktivno deluje gospodarska komisija, ki skrbi za   koci: »Koca pod Kremžarjevim vrhom« in »Grmovškov dom pod Veliko Kopo«. Z veliko truda in požrtvovalnega dela  planincev se vzdržujeta in obnavljata koci.