Pohod na Kleine Pal (1867m)

Sep 13, 2020

V soboto, 5.9.2020, ob 04.30, se nas je 13 pohodnikov zbralo na parkirišču pri Marčiču. S kombijem in avtomobilom smo se odpravili do parkirišča opuščenega gostišča Plockenhaus. Zaradi hudih neurij v preteklih dneh smo na Kleine Pal šli po najlažji poti na sedlo Freikofel.

Pohod je potekal mimo kapelice do centralnega skladišča tega dela italijansko avstrijske fronte, mimo jezera Grunsee do sedla Freikofel, ter mimo rovov in kavern do vrha Kleine Pal (1867m).

Po krajšem počitku smo se po italijanski poti Via Alpina spustili do sedla Plockenpass, se vzpeli do mitraljeskega gnezda, ter se spustili do izhodišča. Vseskozi smo imeli prekrasen razgled na Polinik,vzhodne in osrednje Karnijske Alpe, Lienške Dolomite ter Visoke ture.

« of 16 »

Hvala šoferjema Stankotu in Borisu, ter vodnikom Vančnu, Borisu in Milču za pomoč pri vodenju.

Pridružite se nam

Vabimo vas, da si ogledate seznam prihajajočih pohodov in dogodkov in se nam pridružite. 

Energetsko sanacijo planinske koče pod Kremžarjevim vrhom sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

O nas

Planinsko društvo Slovenj Gradec ima bogato in dolgoletno tradicijo. Leta 1919 je bil pod okriljem matice v Ljubljani 28 podružnic, ki se jim je pridružila 29 – Slovenjegraška. V planinskem društvu Slovenj Gradec aktivno deluje gospodarska komisija, ki skrbi za   koci: »Koca pod Kremžarjevim vrhom« in »Grmovškov dom pod Veliko Kopo«. Z veliko truda in požrtvovalnega dela  planincev se vzdržujeta in obnavljata koci.