Po gričih okoli Blejskega jezera

Maj 10, 2022

V nedeljo se nas je ob 5.30h pri Marčiču zbralo 26 planincev. Z avtobusom in kombijem smo krenili proti Gorenjski, seveda z vmesno postajo Trojane, da s kavo preženemo zaspanost. Žal smo bili v Trojanah še prezgodnji, smo pa zato kavo dobili na Bledu v prijetni železniški restavraciji Hlapon. Prebujeni smo se z lahkoto povzeli na prvi grič. Nadaljna pot nas je vodila malo dol, malo gor, oziroma z griča na grič. Z vseh je bil krasen pogled na jezero z otočkom. Po jutranjem malce turobnem vremenu, nas je med potjo večkrat obsijalo sonce. A lepo vreme ni zdržalo do konca pohoda, že na predzadnjem griču od šestih, nas je presenetila kratka ploha, tako da smo se odločili, da se na zadnji vrh ne povzpemo. Odeti v pelerine in dežnike smo se spustili k jezeru, a že kmalu je sonce pregnalo, tako da smo ponovno v lepem vremenu končali prijetno krožno turo. Prehodili smo okrog 17 km.


Hvala vodnikom.

« of 25 »

Pridružite se nam

Vabimo vas, da si ogledate seznam prihajajočih pohodov in dogodkov in se nam pridružite. 

Energetsko sanacijo planinske koče pod Kremžarjevim vrhom sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

O nas

Planinsko društvo Slovenj Gradec ima bogato in dolgoletno tradicijo. Leta 1919 je bil pod okriljem matice v Ljubljani 28 podružnic, ki se jim je pridružila 29 – Slovenjegraška. V planinskem društvu Slovenj Gradec aktivno deluje gospodarska komisija, ki skrbi za   koci: »Koca pod Kremžarjevim vrhom« in »Grmovškov dom pod Veliko Kopo«. Z veliko truda in požrtvovalnega dela  planincev se vzdržujeta in obnavljata koci.