Planinska šola s PD Slovenj Gradec – Kremžarica 2021

Jul 23, 2021

PD Slovenj Gradec bo v času od, 06.08.2021 do 08.08.2021 organiziralo planinsko šolo za otroke od 2. do 9. razreda OŠ. Šola se bo izvajala na naši koči pod Kremžarjevim vrhom.

Prijave sprejemamo prijave na elektronski naslov: info@pdsg.si.

Šola bo potekala po potekala po naslednjem programu:

Petek:
Prihod na kočo v popoldanskih urah in namestitev po sobah, predavanje o varstvu gorske narave, zgodovini planinstva in bontonu v hribih, spoznavni večer.

Sobota:
Predavanja o prehrana v gorah in vremenoslovju, prikaz dejavnosti GRS, orientacija na terenu s krajšo turo, izdelava planinskega dnevnika.

Nedelja:
Krajša planinska tura. Analiza pridobljenega znanja in odhod domov.

Strošek za udeleženca je 20€ za prehrano.

Pridružite se nam

Vabimo vas, da si ogledate seznam prihajajočih pohodov in dogodkov in se nam pridružite. 

Energetsko sanacijo planinske koče pod Kremžarjevim vrhom sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

O nas

Planinsko društvo Slovenj Gradec ima bogato in dolgoletno tradicijo. Leta 1919 je bil pod okriljem matice v Ljubljani 28 podružnic, ki se jim je pridružila 29 – Slovenjegraška. V planinskem društvu Slovenj Gradec aktivno deluje gospodarska komisija, ki skrbi za   koci: »Koca pod Kremžarjevim vrhom« in »Grmovškov dom pod Veliko Kopo«. Z veliko truda in požrtvovalnega dela  planincev se vzdržujeta in obnavljata koci.