Ogledna tura: Dolomiti skupina Puez

Jul 25, 2022

Pot se začne pri parkirišču Pares 1597 mnv nad vasjo Lungiaru ter se dvigne do planine Antersasc 2098 mnv ter sedla Puezjoch 2517 mnv in se spustili do koče Puez hutte 2475 mnv.

Od koče se pot nadaljuje okrog grebena Puez ter se nato dvigne do Nives scharte 2740 mnv. Od tu je še 180 mnv do vrha Piz Dulede 2909 mnv.Nato se pot po jeklenicah in lestvi spusti do Roa scharte 2617 mnv, naprej  po melišču in panoramski poti do Medalges alm 2300 mnv. Od tu se deloma po kolovozu deloma po poti s čudovitimi razgledi na skupino Puez Geisler mimo koče Ciampos spusti do parkirišča Pares.

« of 9 »

Pridružite se nam

Vabimo vas, da si ogledate seznam prihajajočih pohodov in dogodkov in se nam pridružite. 

Energetsko sanacijo planinske koče pod Kremžarjevim vrhom sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

O nas

Planinsko društvo Slovenj Gradec ima bogato in dolgoletno tradicijo. Leta 1919 je bil pod okriljem matice v Ljubljani 28 podružnic, ki se jim je pridružila 29 – Slovenjegraška. V planinskem društvu Slovenj Gradec aktivno deluje gospodarska komisija, ki skrbi za   koci: »Koca pod Kremžarjevim vrhom« in »Grmovškov dom pod Veliko Kopo«. Z veliko truda in požrtvovalnega dela  planincev se vzdržujeta in obnavljata koci.