Planinska šola – Gorniški tabor 2021

Novice

Na koči pod Kremžarjevim vrhom, se je od 6.8. do 8.8.2021, odvijala Planinska šola –  Gorniški tabor.

Tabora, ki sta ga vodila Primož Areh in Tanja Slatinek, se je udeležilo štirinajst navdušenih mladih pohodnikov, katerim smo prikazali mnoge veščine planinstva in gorništva, predvsem pa osnove za varno in doživeto gibanje v gorah.

Cilj članov PD Slovenj Gradec je prenašanje izročila gorniške kulture na naše mlajše člane, posredovanje znanj in veščin s področja gorništva, omogočanje pristnega stika z naravo in premagovanje naporov pri gibanju v gorah, razvijanje ekološke osveščenosti in zavedanja o pomembnosti ohranjanja neokrnjenega gorskega sveta. 

Udeleženci gorniškega tabora so bili seznanjeni z etiko planinstva, načinom bivanja na koči in v naravi, rastlinskim in živalskim svetom v naši okolici in v gorskem svetu, varovanjem gorske narave, gibanjem v temi, opazovanjem in orientiranjem po zvezdah in zdravo prehrano pohodnikov, s pripravo na pohod in z nevarnostmi v gorah.

Svoje delo so jim predstavili tudi člani gorske reševalne službe Maribor in jih osveščali o nudenju prve pomoči in pomembnosti klica gorski reševalni službi v primeru nesreče v gorah. Otroke so razveselili s postavitvijo reševalne žičnice, po kateri so jih neumorno spuščali kar nekaj ur.

« of 13 »

Pripravljali so se na turo, uporabljali tehnično opremo, pripravljali ognjišče in bivak, kjer so bile prikazane osnove preživetja v naravi, osnovne tehnike hoje in plezanja, osnove orientacije in vremenoslovja.

Zelo smo bili hvaležni, da so na Koči pod Kremžarjevim vrhom za nas prijazno skrbeli oskrbnika ga. Anica in g. Ivi Jamnik, g. Milan Šuler in ga. Manica Tretjak. Pred odhodom domov nas je prišel pozdravit tudi predsednik PD Slovenj Gradec g. Danilo Goljat.

Nazaj
Pohod PD Slovenj Gradec na Strudelkopf (Monte Specie)
Naprej
Vabilo na pohod na Triglav

Plan izletov 2021