Markacisti PD Slovenj Gradec obnovili Učno pot na Rahtel

Novice

Markacisti Planinskega društva Slovenj Gradec, pod vodstvom načelnika markacistov Slavka Pogorelčnika Popija,  so na pobudo Turističnega  društva Slovenj Gradec in njihovega predsednika Petra Cesarja v letošnjem poletnem času obnovili, popravili in očistili Učno pot na Rahtel, ki bo obiskovalce in pohodnike v septembru v  Trisu pohodov pričakala v lepih jesenskih barvah in skrbno urejena.

Pri urejanja poti so sodelovali in krepko delali  dolgoletni markacisti PD Slovenj Gradec: Marijan Popič, Marijan Krevh, Stanko Otič, njihov načelnik Slavko Pogorelčnik in naš planinski prijatelj Lipi, ki je vedno takoj pripravljen za akcijo. Opravili so 30 skupinskih delovnih ur, očistili 20 kanalov za odvod vode. Postavili so 7 nadomestnih drogov in namestili 12 novih smernic poti. Pot je bila mestoma že preraščena, zato so skrbno obrezali veje in nižje rastlinje.

Mnogi obiskovalci te mestne priljubljene poti so jih pri delu vzpodbujali in pohvalili, saj vsak pohodnik bolj sproščeno stopa po urejeni in označeni poti. Vsekakor pa je taka meddruštvena složna pomoč v strokovnem pristopu vredna vse pohvala in ustvarjalen model meddruštvenega sodelovanja tudi še v naprej.

Marjeta Škorja
PD Slovenj Gradec

Nazaj
Vabilo na pohod na TRDINOV VRH (1178 m)
Naprej
Vabilo na čiščenje planinskih poti

Plan izletov 2021