Energetska sanacija Koče pod Kremžarjevim vrhom

Nov 5, 2018

Večja sanacija Koče pod Kremžarjevim vrhom je bila že pred 12 leti, od takrat dalje pa se vedno znova najdejo novi izzivi. Tako smo v zadnjih letih obnovili sobe, zamenjali okna, obnovili vodni zajetji  ter na novo napeljali vodovodno inštalacijo od vodnega zajetja do objekta. Sedaj je prišla na vrsto energetska sanacija objekta. Da se zunanjost koče ni spreminjala so naši pridni člani najprej odstranili leseni opaž na zunanjih stenah, nato pa na zidane in lesene zunanje stene dodali izolacijo. Na dodano izolacijo so vrnili leseni opaž in s tem poskrbeli, da se zunanjost koče ni spreminjala. Nova izolacija se bo v hladnejših mesecih zagotovo poznala, saj pričakujemo manjša nihanja toplote, hkrati pa tudi prihranek pri kurjavi. Toplega sprejema v koči s strani naših pridnih oskrbnikov pa ste tako ali tako že vajeni.

Vso to delo pa nikoli ne bi bilo opravljeno, če ne bi imeli tako srčnih članov, ki svoj prosti čas namenijo delu na koči. Če bi skušali napisati seznam vseh bi bil zelooo dolg, zato je tukaj prava priložnost, da se jim zahvalimo za vso opravljeno delo! Hvala!

Na koncu še zahvala donatorjem, ki so nam priskočili na pomoč pri naših projektih obnove koče!

Pridružite se nam

Vabimo vas, da si ogledate seznam prihajajočih pohodov in dogodkov in se nam pridružite. 

Energetsko sanacijo planinske koče pod Kremžarjevim vrhom sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

O nas

Planinsko društvo Slovenj Gradec ima bogato in dolgoletno tradicijo. Leta 1919 je bil pod okriljem matice v Ljubljani 28 podružnic, ki se jim je pridružila 29 – Slovenjegraška. V planinskem društvu Slovenj Gradec aktivno deluje gospodarska komisija, ki skrbi za   koci: »Koca pod Kremžarjevim vrhom« in »Grmovškov dom pod Veliko Kopo«. Z veliko truda in požrtvovalnega dela  planincev se vzdržujeta in obnavljata koci.