29. POHOD PO ŠISERNIKOVI SPOMINSKI POTI

Feb 19, 2021

NAVODILA

Bliža se zadnja sobota februarja, ki jo imamo že 29 let rezervirano za Pohod po Šisernikovi poti. Letos se po direktivah PZS, NIJZ in vlade pohod ne sme organizirati, hodi pa se lahko, saj si s tem krepimo imunski sistem, pridobimo vitamin D, pa še manj tečni smo potem doma.

Tako bodo morebitni pohodniki morali prehodit pot v t.i. alpskem stilu. Vse, kar bo potreboval na poti bo moral imeti v nahrbtniku in koča je zaprta. Bomo že morali potrpet. Prav tako je dolžan vsak sam skrbeti za ravnanje po navodilih NIJZ (maske, razdalja,…) za kar pa na skoraj 20 km res ne bi smel bil problem.

Pa še razmere na poti:

Na poti čez Bukovje in do Cvitrškega sedla so razmere odlične, bolj podobne avgustu kot zimskemu pohodu, samo muh ni.

Pot od Cvitrškega sedla do Gnamoša je edina problematična. Tam je več delovišč, kjer podirajo drevje po vetrolomu in lubadarju. Steza je sicer že povsod očiščena, vendar bo v zadnjem delu pred Gnamošem lastnik Peter Pokeržnik z ekipo podiral drevje na vrhu nad potjo. Predlaga, naj se pohodniki tega dela izognejo okoli po cesti, saj lahko kak hlod nenamerno prileti na pot.

Naprej do Kremžarce ni več problemov.

Gibajmo se na svežem zraku in ostanimo zdravi!!

———-

Pohod ne bo organiziran in voden. Potekal bo v skladu s priporočili NIJZ ter PZS. Pri koči bo vpisna knjižica ter razkužilo. Vpis v knjižico uredi vsak sam. Na podlagi vpisa se bodo kartončki žigosali naknadno. KOČA NE BO ODPRTA! Pohodniki naj hodijo v skladu z navodili NIJZ.

Pridružite se nam

Vabimo vas, da si ogledate seznam prihajajočih pohodov in dogodkov in se nam pridružite. 

Energetsko sanacijo planinske koče pod Kremžarjevim vrhom sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

O nas

Planinsko društvo Slovenj Gradec ima bogato in dolgoletno tradicijo. Leta 1919 je bil pod okriljem matice v Ljubljani 28 podružnic, ki se jim je pridružila 29 – Slovenjegraška. V planinskem društvu Slovenj Gradec aktivno deluje gospodarska komisija, ki skrbi za   koci: »Koca pod Kremžarjevim vrhom« in »Grmovškov dom pod Veliko Kopo«. Z veliko truda in požrtvovalnega dela  planincev se vzdržujeta in obnavljata koci.