21. pohod Železniki – Ratitovec – Dražgoše

Jan 17, 2020

Planinsko društvo Slovenj gradec se je udeležilo 21. pohoda Železniki – Ratitovec – Dražgoše v spomin na Dražgoško bitko pred 78 leti.

Ob 24 h zvečer se je 110 pohodnikov odpravilo na pot iz Železnikov do vasice Prtovč in po krajšem postanku smo pot nadeljevali do Krekove koče na Ratitovcu. Na koči je bil dajši postanek, kjer nam je organizator pohoda postregel s toplim čajem.

Zjutraj ob četrti uri smo pot nadaljevali preko planine Pečna in se povzpeli na Kosmati vrh. Od Kosmatega vrha smo se po zasneženi poti spustili preko Jesenovca do Rastovke, ki je bila osvetljena s kresovi, kjer smo se tudi ogreli in okrepčali s pijačo. Po krajšem počitku smo pot nadaljevali do Klišnika in nato se spustili skozi Jelenšče v Dražgoše, kjer je nas čakal topel obrok s čajem in podelitev priznanj.

Po napornem nočnem pohodu in odihu smo se odpravili do parkirišča, kjer je nas čakal prevoz za vrnitev domov.

Pridružite se nam

Vabimo vas, da si ogledate seznam prihajajočih pohodov in dogodkov in se nam pridružite. 

Energetsko sanacijo planinske koče pod Kremžarjevim vrhom sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

O nas

Planinsko društvo Slovenj Gradec ima bogato in dolgoletno tradicijo. Leta 1919 je bil pod okriljem matice v Ljubljani 28 podružnic, ki se jim je pridružila 29 – Slovenjegraška. V planinskem društvu Slovenj Gradec aktivno deluje gospodarska komisija, ki skrbi za   koci: »Koca pod Kremžarjevim vrhom« in »Grmovškov dom pod Veliko Kopo«. Z veliko truda in požrtvovalnega dela  planincev se vzdržujeta in obnavljata koci.